Augalinis pienas

Augalinio pieno gaminimo „technologija“ visada yra tokia pati. Mirkome 1 stiklinę riešutų, sėklų ir t.t., po to skalaujame ir miksuojame blenderyje su 4 stiklinėmis vandens. Gerai nukošiame (geriausia per marlę) ir gatava. Likusias „nuosėdas“ galima panaudoti kaip tirštiklį sriuboms ar padažams. Tinka ir kepiniams.

Savaime aišku, sausų produktų ir vandens santykis gali skirtis nuo pateikto – viskas priklauso nuo to, kokio riebumo pieną norite gauti (pagal pateiktą santykį gaunasi apie 800 ml pieno).

Kokoso pienas
1 stiklinė kokoso drožlių (pamirkyti 1-2 val.) + 4 stiklinės vandens. Drožlių nereikia skalauti, galima jas miksuoti su užpiltu vandeniu.

Anakardžio riešutų pienas
1 stiklinė anakardžio riešutų (mirkyti min 2-3 val.) + 4 stiklinės vandens.

Ryžių pienas
1 stiklinė ryžių (mirkyti apie 3 val.) + 4 stiklinės vandens.

Sezamo pienas
1 stiklinė sezamo sėklų (mirkyti min 4-6 val.) + 4 stiklinės vandens.

Saulėgrąžų pienas
1 stiklinė saulėgrąžų sėklų (mirkyti min 6-8 val.) + 4 stiklinės vandens.

Avižų pienas
1 stiklinė avižinių dribsnių (mirkyti apie 8 val.) + 4 stiklinės vandens.

Migdolo riešutų pienas
1 stiklinė migdolų (be žievelių) (mirkyti 8-12 val.) + 4 stiklinės vandens.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *